zoeken

Ga naar onze facebookpagina!

Volg ons op twitter

follow-dtwTwitter

De Buddylijn: Valeska Pauw

 1721Ik dacht nog een flinke tijd de buddylijn te ontlopen. Hier maakte Jeroen Smit echter verandering in. Hij wilde graag de buddylijn aan mij doorgeven. Hier kon ik natuurlijk geen nee op zeggen. Ik heb lang na zitten denken over wat ik allemaal zou willen vertellen. Zo heel lang ben ik namelijk nog geen lid van het Duikteam Woerden.  

Mijn naam is Valeska Pauw. Ik ben 21 jaar en sinds september 2012 lid van Duikteam Woerden. Ik ben met duiken in aanraking gekomen door mijn oom Walter van Oostrum. In het jaar 2009 waren wij op vakantie in het mooie Catalaanse stadje Rosas. Hier was een mooi en rustig baaitje. Walter had zijn duikspullen meegenomen en heeft toen een aantal duiken gemaakt. Ik was enthousiast over de foto’s die hij liet zien en het leek mij onwijs gaaf. Ik was flink aan het snorkelen geslagen en vond het geweldig om een kwal, visjes, schelpjes etc. te zien.

spanje1 245Op een gegeven moment vroeg Walter of het mij leuk leek om een “duikje” te maken. Dit leek mij natuurlijk super leuk maar ook heel erg spannend! Toch durfde ik het wel aan samen met mijn oom. Hij bediende het jacket en hield alles in de gaten aangezien ik er verder nog geen verstand van had. Voor mijn gevoel zaten we erg diep, het was echter maar 3 meter. Ik was laaiend enthousiast toen we het water uit kwamen. Wat mij het meest bij was gebleven van deze duik was dat ik vol spanning keek naar de zeekomkommers die op de bodem lagen en dat ik de hand van ome Walter stevig vast hield. Een paar dagen later maakte we nog een duikje van 3 á 4 meter diep. Het was echt geweldig en ik wilde ook erg graag gaan duiken. Ik zat helaas op de middelbare school en had er weinig tijd en geld voor.
Jaren gingen voorbij met de tegenslag dat ik geopereerd werd aan mijn voeten. Ik moest hier lang van herstellen dus duiken zat er nog steeds niet in. Na het herstel besloot ik te stoppen met atletiek en te beginnen met duiken want ik wilde het nog steeds. Met Bonita van der Panne die al lange tijd een vriendin van mij is, heb ik het vaak over duiken gehad. Uiteindelijk heb ik mij dan (in september 2012) toch ingeschreven bij Duikteam Woerden. Ik voelde me er gelijk thuis en had leuk contact. In januari 2013 besloot ik me in te schrijven voor de 1* duikopleiding. Deze heb ik met veel plezier gevolgd. Die allereerste buitenduik was echter wel heeeeeeel koud! Het was 3 graden en we zijn niet dieper dan 6m geweest. Verkleumd kwam ik het water uit na een half uurtje. Ook het omkleden in de snijdende kou was geen pretje. Ondanks alles mocht het de pret niet drukken!

valeska2-kleinNa het behalen van mijn 1* opleiding besloot ik gelijk om me het jaar erna op te geven voor de 2* opleiding. Ik had de smaak te pakken en heb nog lekker kunnen duiken in de vakantie.  Dit jaar ben ik dan ook begonnen met die 2* opleiding. Het spannendste tot nu toe waren de nachtduiken die je als 2* cursist moet maken. Mijn eerste nachtduik had ik gemaakt met Walter. Onderwater liet hij zien hoe donker het is wanneer je lamp het niet meer doet. Hij deed zijn hand voor de lamp. Ik dacht dat ook even te doen. Je zag letterlijk geen hand meer voor ogen! Dit was wel even schrikken dus haalde maar gauw mijn hand weer van de lamp af. Toch was dit een erg goede les. De tweede nachtduik die ik had gemaakt was met Nancy van Schaik. Ik was echter zo “blond” om mijn eigen lampje te vergeten. Gelukkig had Nancy een back-up lamp, die er helaas halverwege de duik mee op hield. Samen zijn we met één lamp verder wezen duiken en hebben een heerlijk duikje afgerond. Dit waren, op mijn eerste duik na wel de twee spannendste duiken die ik tot dus ver gemaakt heb.  Hopelijk lukt het mij om mijn 2* dit jaar en anders volgend jaar te behalen.

De buddylijn geef ik door aan mijn enige echte buddy in de PR-Commissie, Anja Rietveld. Wij doen ons uiterste best om Duikteam Woerden bekender te maken in Woerden en omstreken. Omdat wij elkaar zo goed kunnen aanvullen, leek het mij geschikt om dit fanatieke lid/vrijwilliger van DTW de buddylijn door te geven! PR-Bud, succes!

Last Update: General update: 20-01-2020 08:23

Vereniging Duikopleidingen Trainingen Foto en video Contact
Activiteitencommissie 1*,  2*,  3*
Schema jeugdtrainingen Foto's Nederland Sitemap
  specialisaties Schema volwassentrainingen Foto's buitenland  
      Video's  

Copyright © 2017 Duikteam Woerden. Deze website is gebouwd door Gert Eggink en ontworpen door Gert Eggink & Lex Reichenfeld.
Overname van teksten, afbeeldingen en foto's van deze website is niet toegestaan zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van het bestuur van DTW.