zoeken

Ga naar onze facebookpagina!

Volg ons op twitter

follow-dtwTwitter

De Buddylijn: Wilma Monincx

duikselfie Dom RepMet dank aan Anja voor het doorgeven van de buddylijn.  Ik ben enthousiast geworden voor het duiken in 2011/2012. Als gezin gingen we wel al vaker met vakantie snorkelen. Pieter dook al wel, maar om zelf te gaan duiken, daar had ik nooit zo over nagedacht. Ik deed weer andere dingen zoals fietsen en schaatsen.

Bastiaan ging in 2009 naar DTW omdat hij wilde leren duiken. Hij wilde dan later de buddy van Pieter zijn.  Helaas bleek later dat Pieter als gevolg van operaties niet meer kon gaan duiken. Ik ben in de zomer 2011 met Bastiaan meegegaan naar het Zeelandweekend. Ik vond het  erg gezellig. Bastiaan vroeg toen of ik het leuk zou vinden om ook te leren duiken zodat we samen de opleiding konden doen en dan samen konden gaan duiken. Ik vond het  erg leuk van Bastiaan dat hij dat vroeg.

oudjaars duik dec 2013

Eerst een introductieduikje met Mark V. En toen enthousiast geworden en in 2012 de 1sters en 2013 de 2stersopleiding gedaan. Ik vond het  erg leuk. Heus niet altijd makkelijk maar met veel toewijding en gezelligheid van het opleidingsclubje en instructeurs  lukte het allemaal. Ik vroeg me wel af waarom ik er nooit eerder mee begonnen was want ik geniet er elke keer weer van.  Maar gelukkig heb ik inmiddels alweer aardig wat duikjes gedaan. Natuurlijk vertrouwde plekjes zoals in Vinkeveen en  Zeeland. Maar we proberen elke vakantie ook nog een paar duikjes te maken. De eerste buitenlandse duikjes waren in Maleisie bij Tioman Island. Mooier kun je bijna niet beginnen. We vonden het echt adembenemend mooi. Zweven  tussen het koraal, zwemmen met schildpadden, een haai voorbij zien zwemmen, echt geweldig.

In Kas in Turkije aan de Lycische kust doken we voor het eerst langs een “Wall” naar beneden. De “Wall” was 60 meter diep. Natuurlijk gingen we niet dieper dan 20 mtr, maar het was zo mooi om nog zover in de diepte te kunnen kijken zonder dat er een bodem was. Daar ook voor het eerst “wreckdiving” gedaan naar een Dakota vliegtuig op een diepte van 20 mtr.

Daarna nog mooie duiken in de Dominicaanse republiek en afgelopen zomer in Kroatie en Kos.  In Kroatie hebben voor het eerst in grotjes en tunnels gedoken en mooie octopussen gezien.  Ook weer erg mooi.

Ik ben blij dat ik  deze hobby heb kunnen ontdekken en ik ga ervan uit dat we nog veel mooie duikjes zullen maken.

De buddylijn geef ik door aan Maxim vd Panne.

Last Update: General update: 26-06-2020 19:09

Vereniging Duikopleidingen Trainingen Foto en video Contact
Activiteitencommissie 1*,  2*,  3*
Schema jeugdtrainingen Foto's Nederland Sitemap
  specialisaties Schema volwassentrainingen Foto's buitenland  
      Video's  

Copyright © 2017 Duikteam Woerden. Deze website is gebouwd door Gert Eggink en ontworpen door Gert Eggink & Lex Reichenfeld.
Overname van teksten, afbeeldingen en foto's van deze website is niet toegestaan zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van het bestuur van DTW.