zoeken

Ga naar onze facebookpagina!

Volg ons op twitter

follow-dtwTwitter

Jan Bosman

De Buddylijn is een vaste rubriek in de Volgboei, waarin jullie vertellen over jezelf: hoe je aan het duiken ‘verslingerd bent geraakt’,  over een spannende of mooie duikreis die je eens gemaakt hebt, welke vriendschappen het duiken je heeft opgeleverd of iets anders wat je aan de andere DTW-ers kwijt wilt. En het aardige is: niet de redacteur bepaalt wie er de volgende keer aan het woord komt, maar dat doe je zelf door aan het slot van je verhaal de volgende schrijver ‘aan je buddylijn te knopen’! Dit keer een bijdrage van Jan.

Jan-SAM 2975-cr2-webAls nieuw lid van DTW heb ik een paar duikjes gemaakt met Jeroen Verkroost. Tsja dan krijg je al snel de buddylijn toegeworpen. ‘Vertel gewoon even wat over jezelf. Dan leren ze je op de vereniging beter kennen.’

Lees je Jeroen z’n stukje en dan noemt hij 1980 (zijn geboortejaar) ‘lang geleden…’. Wat is 1968 dan? Middeleeuwen of zo? Anyway: Ik ben geboren op 15 oktober 1968 in Borssele (Zeeland). De eerste tien jaar van m’n leven heb ik doorgebracht in dit dorpje van zo’n 1500 inwoners op een kilometer of 2 bij de enige nog werkende Nederlandse kerncentrale vandaan. Twee dagen voor m’n tiende verjaardag met m’n ouders meeverhuisd naar Oudewater en daar tot m’n 25ste gewoond. Op de Driestar in Gouda het VWO gedaan en vervolgens in Rotterdam aan de Erasmus Universiteit Bedrijfseconomie gestudeerd. Een paar maanden voordat ik afstudeerde kreeg ik een baan aangeboden bij ECCO Uitzendbureau. Daar heb ik ontzettend veel geleerd en eigenlijk ben ik nooit meer uit de personeelsbemiddeling weggegaan. Ik heb acht jaar gewerkt bij ECCO wat later op ging in Adecco. In die 8 jaar 7 verschillende functies gehad variërend van intercedent tot regiomanager en van kwaliteitsmanager tot directiesecretaris. Na die 8 jaar ben ik samen met een compagnon voor mezelf begonnen en hebben we Talent Enterprise opgericht. Een bedrijf in de arbeidsmarktbemiddeling voor tijdelijke en vaste functies op HBO en academisch niveau. Sinds 2007 hebben we daar ook nog The AdminPeople aan toegevoegd om ook MBO opgeleide mensen van dienst te kunnen zijn.  Van het ondernemerschap heb ik echt ontzettend veel geleerd. Naast deze twee bedrijven ben ik op dit moment interim directeur bij World Servants en voorzitter van de kerkenraad van een van de PKN gemeentes in Woerden.  Ik kan echt uren praten over  alle hoogte- en dieptepuntenvan al deze activiteiten, maar daar is deze Buddylijn niet voor.

In 1993 ben ik getrouwd met Anneke Bosman die ik via het kerkenwerk heb leren kennen. We hebben samen drie kinderen Hanko (1996), Marinda (1998) en Gerlinde (2000).

Ooit tijdens een vakantie op Malta (1994) heb ik een proefduik gemaakt. Dat vond ik een fantastische ervaring. Daar wilde ik wel  verder mee. Maar zoals dat met veel leuke dingen gaat, er is zoveel leuk… Het komt nog wel een keer. Tot vorig jaar!!

Jan-SAM 3229 cr-webWe zaten na te denken over de vakantie en al pratend kwamen we op het idee om onze kinderen ook eens een proefduik te laten maken. Vakantie naar Corsica geboekt. Een paar maanden voordat we echt op vakantie gingen begon ik me als bezorgde vader af te vragen of dat wel goed zou gaan. Een slecht Engels sprekende Fransman die onze kinderen allerlei duikdingen zou leren. Ik ben toen op zoek gegaan naar een duikschool in Nederland en bij Discovery Divers in Reeuwijk terecht gekomen. Daar hebben met z’n vieren ons Padi Open Water brevet gehaald (Anneke hield het na één proefduik in het zwembad voor gezien). Op zondag deden we ons examen en de vrijdag er na gingen we naar Corsica. Daar hebben we een aantal hele mooie duiken gemaakt. Wat een overgang was dat. Op zondag op het platform in Vinkeveen met een zicht van 4 meter en dan de week erna in de Middelandse Zee met 25 meter zicht. Net of je in een aquarium zwom. Wat een feest! Het duikvirus heeft ons alle vier te pakken. Voor mij was het toen wel duidelijk. Nu niet weer laten liggen, maar volhouden en gewoon tijd maken. Dus aansluitend aan die vakantie Padi Advanced Open Water gehaald en National Geographic. Dat was vorig jaar oktober. En daar zat ik dan met 20 duiken in het logboek en 3 glimmende Padi pasjes. Via het onvolprezen kerkenwerk kende ik Jim van Geest al een tijdje. Die heeft met uitgenodigd om lid te worden van DTW. Toen hebben we afgesproken om ook wekelijks mee te gaan doen met de zwembadtrainingen. Jim hield dat deze keer 2 a 3 keer vol ;-). Ik heb het een paar maanden volgehouden en kwam toen met een schouderblessure te zitten. Even geen borstcrawl en schoolslag voor mij op dit moment.

Omdat ik lid geworden ben van DTW heb ik wel een eigen uitrusting gekocht en kon gelukkig wel duiken. Met DTW heb ik een aantal clubduiken gemaakt. Daarnaast ben ik door verschillende mensen al gevraagd om mee te gaan duiken. Erg leuk en erg gezellig om op die manier mensen te leren kennen. Voor een leuke duik ben ik wel te porren. Afgelopen zomer tijdens de vakantie op Sardinië wederom een paar mooie duiken in de Middellandse Zee gemaakt en ervaren wat een geweldige hobby we hebben. De totale rust en de totale balans die je onder water mag ervaren is echt niet te beschrijven aan mensen die nog nooit gedoken hebben.

Nu het weer in Nederland toch echt wat minder ‘duikweer’ is, ben ik me aan het oriënteren op een goed droogpak.  Binnenkort hoop ik een instructeur aan te schieten die mij gaat leren hoe ik kan voorkomen dat ik op m’n kop kom te hangen omdat de lucht in m’n schoenen zit. De duikplannen voor de toekomst zijn aan het ontstaan. Met Kik ben ik al aan het kijken naar de opleidingen die van start gaan. En omdat een vereniging niet alleen ‘halen’ is, maar ook ‘brengen’, assisteer ik Kik zo af en toe met de persluchttraining voor de jeugd op zaterdagmiddag.  En voor de volgende Buddylijn? Die geef ik door aan Nancy!

Jan-PICT0032-web

Last Update: General update: 26-06-2020 19:09

Vereniging Duikopleidingen Trainingen Foto en video Contact
Activiteitencommissie 1*,  2*,  3*
Schema jeugdtrainingen Foto's Nederland Sitemap
  specialisaties Schema volwassentrainingen Foto's buitenland  
      Video's  

Copyright © 2017 Duikteam Woerden. Deze website is gebouwd door Gert Eggink en ontworpen door Gert Eggink & Lex Reichenfeld.
Overname van teksten, afbeeldingen en foto's van deze website is niet toegestaan zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van het bestuur van DTW.