zoeken

Ga naar onze facebookpagina!

Volg ons op twitter

follow-dtwTwitter

Puck Engelhart

De Buddylijn is een vaste rubriek in de Volgboei, waarin jullie vertellen over jezelf: hoe je aan het duiken ‘verslingerd bent geraakt’,  over een spannende of mooie duikreis die je eens gemaakt hebt, welke vriendschappen het duiken je heeft opgeleverd of iets anders wat je aan de andere DTW-ers kwijt wilt. En het aardige is: niet de redacteur bepaalt wie er de volgende keer aan het woord komt, maar dat doe je zelf door aan het slot van je verhaal de volgende schrijver ‘aan je budylijn te knopen’! We blijven nog even bij de jeugdleden: Deze keer is Puck aan het woord.

Hi lezers van de Volgboei,

puckEerst maar eens iets over mezelf: Ik ben Puck Engelhard en ik ben 13 jaar oud. Ik zit op het Minkema College in de 2e en doe Atheneum. Ik ben enig kind en mijn ouders zijn Jolanda Driessen en Arjan Engelhard.

Ongeveer 3 jaar geleden ben ik op snorkelen gegaan. Mijn moeder zag een artikel in de krant en ik ben al een waterrat sinds ik ben geboren. Dus ik nam een proefles en ik vond het erg leuk. Toen heb ik de snorkelbrevetten A,B en C gehaald. Maar als ik wou gaan duiken moest ik 14 jaar zijn. Dus dan zou ik een jaar niks kunnen doen.

Er waren meer kinderen die hetzelfde hadden dus DTW bood iets aan; een opleiding tot junior 1* duiker. Vijf van de zeven kinderen wilden dat wel doen, helaas werd er één niet goedgekeurd door de sportarts. Dus toen waren er nog maar 4 over: Myriam, Maikel, Hessel en ik.
Eerst kregen we een theorieboek. Dat moesten we lezen en vragen over maken. Dan moesten we ook eens per week naar een soort van les. Daar gingen we de vragen bespreken en werden dingen uitgelegd.

Puck-DSC09663Eindelijk mochten we dan echt gaan duiken. Dat was in Vinkeveen. Er liggen daar allemaal leuke dingen op de bodem. Een bus, wipkippen uit een speeltuin, fietsen, een SOS-paal en nog veel meer. Er zwemmen ook vissen en sommige waren echt groot. We gingen later ook naar de Nieuwe Kerkweg. Daar zijn erg veel hele grote kreeften! En op Bommenede (als ik het zo goed schrijf) heb ik ook gedoken, daar waren erg veel krabben.

Ik ben dit jaar ook voor het eerst meegegaan naar het Zeelandweekend.
Ik heb daar 2 duiken gemaakt: één als junior 1* duiker in opleiding en eentje met diploma. De 2e duik had ik mijn diploma al dus ik hoefde geen oefeningen meer te doen. Gewoon lekker kijken, heerlijk. Op het Zeelandweekend heb ik natuurlijk niet alleen maar gedoken. Er was ook een soort van speurtocht met puzzels en een dierengeluidenspel. Tijdens het dierengeluidenspel heeft DTW wel het maïsdoolhof op de camping een beetje verwoest. We hebben ook een BBQ gehad. De dag daarna gingen we met wat er over was BBQ-en als lunch. Het eten was niet zo goed voor de lijn van mijn ouders...

Op de camping was ook een trampoline, dat was erg leuk. Ik heb er veel lol gehad met Myriam en Maikel. Helaas is er ook een gewonde gevallen, beterschap!

Ik heb me nu ook aangemeld op het forum van DTW en me alweer voor een duik ingeschreven. Ik ga volgend jaar ook proberen mijn 1* diploma te halen. Ik doe ook nog steeds mee met snorkeltrainingen maar dan met de “grote mensen”.

Ook wil ik Loes en Kik bedanken, want ze hebben een grote rol gespeeld in het opleiden van de junior 1*, en ik wens Myriam Aberson veel succes, want ik geef de buddylijn aan haar door. Ik ben benieuwd naar jouw verhaal, Myriam!

Last Update: General update: 26-06-2020 19:09

Vereniging Duikopleidingen Trainingen Foto en video Contact
Activiteitencommissie 1*,  2*,  3*
Schema jeugdtrainingen Foto's Nederland Sitemap
  specialisaties Schema volwassentrainingen Foto's buitenland  
      Video's  

Copyright © 2017 Duikteam Woerden. Deze website is gebouwd door Gert Eggink en ontworpen door Gert Eggink & Lex Reichenfeld.
Overname van teksten, afbeeldingen en foto's van deze website is niet toegestaan zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van het bestuur van DTW.