Op veel duiklocaties zou je soms wat langer onder water willen blijven:
er zijn bijvoorbeeld bijzondere vissen te zien,
er ligt een groot wrak dat je wilt verkennen
of je wilt simpelweg langer genieten van het ‘onder water zijn’.
Herken je dit gevoel? Overweeg dan eens om de basis Nitroxopleiding te volgen,
zodat je leert duiken met Nitroxmengsels EAN32 en EAN36.
Duiken met een verhoogd zuurstofpercentage - en daardoor een lager stikstofpercentage –
vergroot de nultijden waardoor je de mogelijkheid krijgt om langer onder water te blijven
en veiliger te duiken! Als je deze specialisatie hebt gevolgd, mag je overal op de wereld
duiken met Nitrox. De cursist dient ter voorbereiding thuis zelf het boek door te lezen.
Nitrox niveau 1:
De cursist krijgt bij niveau 1 de kennis en vaardigheden aangereikt om:
Nitrox Niveau 2:
De niveau 2 cursus combineert de twee voordelen van Nitrox. Afhankelijk van het duikprofiel kunt je kiezen voor het verhogen van de duikveiligheid
of een langere nultijd (duiktijd). Je duikt met een Nitrox mengsel van max. 40% zuurstof tot een diepte waar de partiële druk van zuurstof 1.4 bar is.
Je maakt hierbij gebruik van speciale Nitrox duiktabellen of een Nitrox duikcomputer.
Wanneer je de opleidingen succesvol afrond, krijg je het Nitrox Niveau 1 + 2 specialisatiebrevet van de ProNRC
Het is niet per se noodzakelijk om beide niveau’s te volgen. Je mag volstaan met niveau 1 om al een Nitrox brevet te ontvangen.
Er is een aantal minimumvereisten, waaraan voldaan moet worden, voordat je kunt deelnemen aan de ProNRC specialisaties Nitrox Niveau 1 + 2:
- Je moet beschikken over het 1* NOB / CMAS brevet of een daar aan gelijk te stellen brevet, zoals het PADI open water brevet.
De richtlijnen van het Recreational Scuba Training Council (RSTC) worden hierbij gevolgd.
- Je moet medisch goedgekeurd zijn voor het duiken met perslucht.
Voor de kosten van deze specialisatie verwijzen we naar de actuele pagina tarieven.
De prijs is opgebouwd uit de kosten voor het cursusboek + twee nitrox duiken met EAN32.
Zowel het theoretische- als het praktijkgedeelte van de cursus wordt gegeven door een gekwalificeerde Nitroxinstructeur.
De cursist dient ter voorbereiding thuis zelf het boek door te lezen.
1 dagdeel theoretische instructie. De theorie is bedoeld om de benodigde theoretische kennis te leren,
die nodig is om duiken met verrijkte lucht te plannen en te organiseren.
Er wordt gebruik gemaakt van duidelijke zelfstudie en herhalingsvragen om zo de kennis te leren beheersen.
Het theoriegedeelte wordt tot slot afgesloten met een theorie-examen tijdens de cursus.
De praktijk is bedoeld om de procedures en vaardigheden toe te passen door het zelf te doen. Je leert tijdens de cursus
o.a. de inhoud van de duikfles te analyseren en duiken met verrijkte lucht te plannen door gebruik te maken van speciale tabellen en duikcomputers.
Duiken maken met een Nitrox-vulling is voor deze specialisatie niet noodzakelijk, maar om te ervaren wat Nitrox voor jou kan betekenen
kan de instructeur twee duiken organiseren. Bijvoorbeeld een dag met gasanalyse en twee duiken bij Scharendijke Haven op “Het Serpent”
Je meldt je aan bij de training- en opleidingcoördinator
Het ProNRC Nitrox-werkboek en de Nitrox-Tabel, (is onderdeel van de cursusprijs en wordt voorafgaande aan de cursus uitgereikt).
Eigen duikuitrusing.
Op welke leeftijd mag een kind met persluchtduiken beginnen? Medisch gezien is het heel moeilijk hierover een uitspraak te doen.
Is fotograferen je passie en denk je er wel eens over na om deze hobby ook onderwater te beoefenen? Of zie je onder water zoveel mooie dingen, die je ook weleens aan anderen wilt laten zien?>Dan is de Specialisatie Digitale Onderwaterfotografie wellicht iets voor jou!
In deze cursus wordt aandacht besteed aan de technische aspecten van het onderwater fotograferen, omgang met de camera en de verschillen die je ondervindt ten opzichte van boven water fotografie.
De cursus word gehouden in het Batensteinbad, een theoretisch les met praktisch oefenen gevolgd met een zwembad instructie. Vervolgens ga je zelf aan de gang in het buitenwater en je komt met een aantal foto's en/of series terug ter bespreking en ter lering om in de groep te bespreken. In de 2e theorieles worden de resultaten besproken en wordt dieper in gegaan op het digitaal verwerken van de foto's.
Kortom een bomvolle cursus waarbij de materie vooral praktisch met jullie wordt doorgenomen.En wie weet sta jij straks met een mooie plaat die in de prijzen valt op de Nederlandsche fotowedstrijd ZK of ONK!
Deze cursus is speciaal bedoeld voor hen die de eerste stappen op het gebied van onderwaterfotografie gaan zetten. Na deze cursus kunnen de deelnemers een camera gebruiksklaar maken en van een gegeven voorwerp in het zwembad een goed belichte en scherpe foto maken.
Wanneer je de opleiding succesvol afrond, krijg je het brevet Specialisatie Digitale onderwaterfotografie van de NOB.
Er is een aantal minimum vereisten, waaraan voldaan moet worden, voordat je kunt deelnemen aan de NOB Specialisatie Digitale Onderwaterfotograffie.
Voor de kosten van deze specialisatie verwijzen we naar de actuele pagina tarieven.
- 2 x 2 uur theoretische instructie
- enkele avonden zelfstudie en voorbereiding
- maken van enkele foto's en/of series in buitenwater (zoet of zout)
- 1 fotografieduik uit te voeren in het zwembad
Je meldt je aan bij de training- en opleidingcoördinator
Een duik in de onderwaterwereld van de Nederlandse en Belgische wateren is een ontdekkingsreis in een bijzondere wereld van planten en dieren. In de Specialisatie Onderwaterbiologie wordt deze wereld op verschillende manieren belicht. De indeling van het planten- en dierenrijk komt bijvoorbeeld ter sprake, maar er wordt ook aandacht besteed aan samenlevingsvormen en invloeden van mens en natuur op organismen en hun verspreiding.Bovendien wordt in de cursus veel theorie vertaald naar praktische zaken. Zo ga je je o.a. bezig houden met:
Tevens worden enkele duiken gemaakt om te leren hoe en wat je onderwater kunt zien, waar je op moet letten, hoe je moet zoeken etc. etc. De cursus zal worden gehouden in een weekend (vrijdag t/m zondag) op een camping in Zeeland. Vooraf zal er een verplichte eerste sessie plaatsvinden in het Batensteinbad, waarin de opzet van de cursus wordt uitgelegd en de eerste theorieles wordt gegeven.
Eigenlijk een must voor een ieder die duikt en extra wil genieten van het onderwaterleven!
De cursist krijgt de kennis en vaardigheid aangereikt om het onderwaterleven te leren respecteren, waarderen en begrijpen,
om uiteindelijk nog meer te genieten van iedere te maken duik!
Wanneer je de opleiding succesvol afrondt, krijg je het brevet Specialisatie Onderwaterbiologie van de NOB.
Er is een aantal minimum vereisten, waaraan voldaan moet worden, voordat je kunt deelnemen aan de NOB Specialisatie Onderwaterbiologie.
Voor de kosten van deze specialisatie verwijzen we naar de actuele pagina tarieven. Bijkomende kosten zijn het verblijf op de camping en de kosten van maaltijden/versnaperingen etc. gedurende het verblijf.
Je meldt je aan bij de training- en opleidingcoördinator
Bij Duikteam Woerden zijn er na de basisopleidingen meerdere specialisaties mogelijk om te volgen. Dus ben je klaar met je 1*, 2* of 3* duikopleidingen, dan hebben we een aantal leuke specialisaties in het lesprogramma.
Selecteer je gewenste specialisatie en lees meer over deze opleidingen.
|